“Facebook” ofron në të gjithë botën shërbimin video edhe në orët inteligjente

“Facebook” ofron në të gjithë botën shërbimin video edhe në orët inteligjente

“Facebook” njoftoi të mërkurën se do të shpërndajë në të gjithë botën shërbimin e tij të videove për orët inteligjente, në funksion prej më shumë se një viti në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.“Ne kemi zhvilluar këtë produkt në mënyrë që përdoruesit të mos jenë në një situatë pasive me videot, por që të mund të marrin pjesë.
Robotët dhe automatizimi mund të lënë pa punë deri në 800 milionë njerëz

Robotët dhe automatizimi mund të lënë pa punë deri në 800 milionë njerëz

Një firmë e konsulencës për menaxhim me seli në Nju-Jork sugjeroi të enjten se robotët dhe sistemet e
automatizuara mund të lënë pa punë 400-800 milionë njerëz anembanë botës deri në vitin 2030.Studimi i “McKinsey Global Institute”, që përfshin 46 vende dhe 800 profesione.
Apple” kryeson tregun botëror të aksesorëve inteligjentë

Apple” kryeson tregun botëror të aksesorëve inteligjentë

Shitjet e mira të modelit të fundit të orës inteligjente të “Apple” në fund të vitit 2017 e nxorën gjigantin kalifornian në krye të tregut botëror të aksesorëve elektronikë të ndërlidhur që mbahen me vete, njoftoi të enjten kabineti i studimit IDC.
Kina fut ‘inteligjencën artificiale’ në programin mësimor

Kina fut ‘inteligjencën artificiale’ në programin mësimor

Inteligjenca artificiale, e cila momentalisht në disa shkolla të Kinës mësohet në kuadër të një programi pilot, duke filluar nga viti i ardhshëm do të jetë lëndë me zgjedhje ose e detyrueshme.Sipas një lajmi të Radios së Jashtme të Kinës, tekstet shkollore të vitit të ardhshëm që mbulojnë aftësitë e inteligjencës artificiale do të mësohen si lëndë me zgjedhje ose si lëndë elementare në shumë shkolla të vendit.
Çështja Huawei dominon në Kongresin e Teknologjisë në Barcelonë

Çështja Huawei dominon në Kongresin e Teknologjisë në Barcelonë

Robotët, makinat, dronët dhe pajisjet e lojrave virtuale të lidhura me rrjetin 5G janë ndër mijëra mjetet futuriste të paraqitura në Kongresin Botëror të Teknologjisë këtë vit në Barcelonë. Megjithëse ekziston një entuziazëm i madh për mënyrën se si teknologjia e telefonave celularë 5G do të transformojë jetën tonë të përditshme..
Një mënyrë e re e luftimit të vjedhjes së identitetit në internet

Një mënyrë e re e luftimit të vjedhjes së identitetit në internet

A mund të na ndihmojë mënyra se si e mbajmë celularin për të luftuar vjedhjet e identitetit apo mashtrimet në internet? Ekspertët e sigurisë mendojnë kjo është e mundur. Masat e sigurisë biometrike siç janë lexuesit e gjurmëve të gishtave janë një mjet me rëndësi për të luftuar mashtrimet, por një masë tjetër mbrojtëse përfshin biometrinë pasive, siç është këndi me të cilin e mbajmë celularin...