Parlamenti Evropian miraton themelimin e mekanizmit monitorues të investimeve të huaja

Parlamenti Evropian miraton themelimin e mekanizmit monitorues të investimeve të huaja

Parlamenti Evropian miraton themelimin e mekanizmit monitorues të investimeve të huaja.Themelimi i mekanizmit monitorues të investimeve direkte të huaja nga vendet e treta u miratua me 500 vota pro dhe 49 kundër gjatë një seance plenare të PE-së në Strasburg të Francës
Gjermania ballafaqohet me deficitin e fuqisë punëtore

Gjermania ballafaqohet me deficitin e fuqisë punëtore

Ekspertët bëjnë të ditur se është e nevojshme që çdo vit të pranohen rreth 260 mijë punëtorë emigrantë për të ulur deficitin.Për shkak të rritjes ekonomike dhe moshës së popullatës, deficiti i fuqisë punëtore në Gjermani gjatë çerekut të fundit të vitit të kaluar u rrit me 275 mijë persona në krahasim me periudhën e njëjtë
Bashkimi Evropian dënon “Fitch Ratings” me 5,13 milionë euro

Bashkimi Evropian dënon “Fitch Ratings” me 5,13 milionë euro

Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregjeve (ESMA) dënoi Agjencinë Ndërkombëtare të Klasifikimit të Kredive “Fitch Ratings” me 5,13 milionë euro.Në deklaratën e bërë nga Bordi i Tregut Kapital të Bashkimit Evropian njoftohet se Fitch u dënua me 5,13 milionë euro për shkak të shkeljeve në rregullat e Unionit.